RSS Logo

Sok érdekes előadás, oktatás van. Jó szervezés. Egyedülálló a szerteágazó képzésrendszer, amit nyújt, a nyelvtanulási lehetőségtől a számítógépes tudás tovább fejlesztéséig. És nagyon jók az időről időre megrendezendő szakmai konferenciák is. – Kecskés Attila (Angol nyelvképzés, honlapfejlesztés)

 

Pentium, a számítógép

Figyelem! Új ablakban nyílik meg. PDFNyomtatásE-mail

AddThis Social Bookmark Button
Hol volt, hol nem volt, még a windows hegyeken is túl, ahol a kábel farkú malacon túr, volt egyszer egy szegény számítógép. E számítógépnek nem volt semmije, csak egy kis háza, a felesége, és egy szem fia.
Éldegéltek kis kunyhójukban. Telt-múlt az idő, az aprócska laptopból nagy erős számítógép lett. Mikor már megunta, hogy folyton otthon üljön, elhatározta, hogy elmegy szerencsét próbálni. A nap már nyugodni készült. Pentium, a fiatal már alig működött, tehát elment aludni. Reggel frissen ébredt, és tüstént útra is kelt. Ment-mendegélt, útközben beért egy nagy, sötét erdőbe. Sötét volt, minden irányból ijesztő hangokat hallott, de ez nem rémítette meg Pentiumot. Ő csak ment és ment. Mikor kilépett az erdőből egy szép tisztást észleltek a szenzorai. Továbbment és meglátott egy táblát, amelyen ez állt:
„A számítógép hercegnő elvesztette chipjét. Ezen a chippen egy koronát ábrázoló rajz van.
Kértjük a becsületes megtalálótól, hogy hozza vissza. A megtalálónak a király odaajándékozza fele királyságát és a lánya kezét."
Mikor ezt elolvasta Pentium, arra gondolt, hogy szerencsés számítógép az, aki megtalálja a hercegnő kincsét. Tovább sétált és akkor valami fényes csillant meg a fűben. Közelebb ment, felvette és ez nem volt más, mint az elveszett kincs. Betette hát a chipet a CD-meghajtóba és a királyi palota felé igyekezett. Mikor megérkezett, már hosszú sorállt előtte. Mindenféle rozsdás chipek sorakoztak a gépek társaságában. A számítógép-hercegnő már azt hitte, hogy sohasem lesz meg az elveszett dolga. Keserves sírásba kezdett. Ekkor lépett elő Pentium CD olvasójában a chippel, amelyen korona díszelgett. Mihelyt meglátta ezt a hercegnő, örömében össze-vissza csókolgatta Pentium monitorját. Pentium is beleszeretett a csinos számítógép lányba. Ezután hetedhét windows országra szóló lakodalmat csaptak. Az immáron herceggé lett Pentium elhívta szüleit, hogy éljenek vele a palotában.
Boldogan éltek, míg el nem pusztultak, tönkre nem mentek. Itt a vége fuss el véle.

Bajúsz Eduárd 5.e
Cseh Károly Általános Iskola Ada