RSS Logo

Szerintem komoly hozzáállás, versenyképesség, színvonalas oktatás jellemzi. – Báthory László (mérlegképes könyvelői képzés)

 

Figyelem! Új ablakban nyílik meg. PDFNyomtatásE-mail

AddThis Social Bookmark Button
Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy kislány, akinek a szülei számítógép-alkatrész gyártásával foglalkoztak.
Egyik nap csörög a telefon, a kislány, vagyis Piroska odaszaladt, hogy felvegye. Mikor felveszi, a nagymamája hangját hallja, aki így szól:
– Szia kisunokám, ugye te vagy az?
– Igen nagyi – szólt Piroska.
– Na, hallod kislányom, kellene egy új videókártya a gépembe, mert ez tönkrement! Tudnál nekem egyet hozni?
– Hát persze nagyi, máris viszem, csak előtte szólok anyunak.
– Jól van kislányom, várlak? – mondta a nagyi és letette. Piroskát az anyukája elengedte és adott neki egy GPS–t, hogy el ne tévedjen, mivel a nagymama a város mellett lévő erdő mögött lakik, mert ott a leggyorsabb a vezeték nélküli internet.
Piroska ment, mendegélt, néha szétnézett pár kirakat előtt... és hirtelen kiért a városból, és egyenesen a kihalt erdőben találja magát. Pár perccel később szerette volna megnézni a GPS-t amikor látta, hogy az le van merülve. Nem tehetett mást, elővette a mobiltelefonját és felhívta a nagyiját, hogy álljon ki a ház elé, hátha útközben ez erdőt járva, valahol észreveszi. A nagymama így is tett, kiment, kivitt egy széket, és nyugodtan hallgatta az MP3-as lejátszóját. Piroska épp egy széttört processzorra bukkan, és szedegeti össze a darabjait, mikor hirtelen ott terem az egyik fa mögött egy ijesztő farkas, aki így szól:
– Mit keresel te itt?
– A nagymamám házát – válaszolt Piroska.
– Azt a videókártyát neki viszed?
– Igen! – felelt Piroska.
A farkasnak ez egy megfelelő alkalom volt, mivel neki Pentium 2-es gépe volt, és mindig szeretett volna felerősíteni benne ezt-azt. Gyorsan felment a NET–re, rákeresett MySpace-en a nagyira, megnézte a házszámot az adatlapján, és máris indult a házhoz. Lassan mögé lopakodott és bekapta a nagyit, azután a ruhájába bújt, és bevitte a saját számítógépét, a nagyiét pedig eldugta. Piroska nemsoká észreveszi a nagymamája házát és a farkast, akiről persze nem tudta, hogy ki is valójában.
Oda megy hozzá és így szól hozzá:
– Szia nagymama, meghoztam a videókártyát.
– Oké kislányom, gyere be, és csináld meg a videókártyát, de előtte töröld le a Windows XP–t és cseréld Vistára!
– Meglesz – mondta Piroska.
Bemennek. Piroska leül a számtógép elé, bekapcsolja, és csodálkozva kérdezi:
– Nagymama, miért van ilyen kevés RAM memóriád?
– Mert nekem így jó! – mondta a farkas.
– Na, de nagymama, miért van ilyen kevés hely a HARD DISK-eden?
– Mert kicseréltem egy kisebbre.
– Na, de nagyi, neked Pentium 2-es processzorod van!
– Na és akkor... inkább megeszlek téged is... – és a farkas ezzel bekapta Piroskát is. Piroska a farkas hasában, aki épp a videokártya beszerelésével szenvedett, találkozik a valódi nagymamával, aki kérdezi:
– Na, neked van kredited a mobilodon?
– Igen... – szólt Piroska.
– Na, akkor diktálom a vadász telefonszámát!
– Oké! Mondhatod?
Miután lediktálta neki, és felhívták a vadászt, az egy szempillantás alatt ott termett, és elektromos sokkolóval földre kényszerítette a farkast és kivágta a hasát, így Piroska és a nagymama kimásztak onnét. Belerakták a farkas hasába a számítógépet, és egy-két nyomtatót, majd összevarrták. A farkas mikor felébredt, elindult keresni a gépet, de alig bírt mozogni, a nagy teher miatt. Úgy döntött, inkább haza megy és lepihen, de mikor kilép az ajtón, és elment pár métert, egy kútba esik.
A nagymama, Piroska és a vadász együtt beszerelték a videokártyát, és még mindig a számítógép előtt ülnek, ha az le nem fagyott.

Doszkocs Zoltán VII.
Október 18 Ált. Isk.
Novo Orahovo