RSS Logo

Nagyon felkészült előadóval volt dolgunk átvenni a tanfolyam menetét. Csak mire érdekes lett volna, vége lett! Sajnos!! – Balog Jerne (számítógépes alapképzés)

 

Piroska és farkas modern változata

Figyelem! Új ablakban nyílik meg. PDFNyomtatásE-mail

AddThis Social Bookmark Button
Hol volt, hol nem volt a falu végén élt egyszer egy Piroska nevű kislány.
Egy szép forró nyári napon a nagymamája Skype-on keresztül felhívta Piroskát, és azt mondta, hogy hozzon neki sütit. A lány azt válaszolta, hogy inkább interneten keresztül megrendeli és akkor házhoz is szállítják. A mamája beleegyezett, de még azt is mondta, hogy attól menjen el hozzá, mert régen látta. Piroska megrendelte és elindult. Közben a „hekker” farkas feltörte az e-mailt és saját címét adta meg, hogy hozzá fuvarozzák a kalácsot. Beöltözött szállítónak és elvitte a nagyinak. Amikor odaadta a sütit gyorsan bekapta az idős nénik és átöltözött nagymamának. A lány nagy hangricsajra érkezett. Megkérdezte, hogy mióta hallgat ilyen zenét a laptopon? Azt válaszolta, hogy csak most talált rá.
De honnan tudod lejátszani az internetet?
Amikor jött a szállító gyorsan megmutatta – válaszolta furfangosan a farkas.
A gyerek nagyon furcsán figyelte. Egy hirtele mozdulattal őt is bekapta. Azalatt be volt kapcsolva a webkamera, a vadász fölment a Skype-ra és meglátta, hogy a farkas felfalta őket. Nagy sietséggel elment az erdőbe a házhoz és beszaladt. A „hekker” aludt, és eközben szétvágta a hasát és kibújt az idős nagymama és unokája.
Nagy örömmel megköszönték a vadásznak. A kislány ezért megtanította  a mamáját és a vadászt játszani a számítógépen, és az interneten különféle oldalakra feljutni. Addig éltek, míg meg nem  haltak.

Kukli Zsófia 7.b
Hunyadi János Általános Iskola
Csantavér