RSS Logo

Nem tudok jelenleg kivetnivalót, negatív kritikát mondani az oktatóközpont munkájával kapcsolatban, az előadó munkájával kapcsolatban különösen elégedett vagyok. – Pósa Lea (Olasz nyelvképzés)

 

Ram Memórió

Figyelem! Új ablakban nyílik meg. PDFNyomtatásE-mail

AddThis Social Bookmark Button
Egyszer volt, hol nem volt, talán mégsem volt, de mégiscsak volt a világon egy tudós, Ram Memorió. Már kiskorában feltalált dolgokat. Nagyon szerette a számítógépeket és a technikát.Nem volt neki túl sok barátja, tudós létjére. Igazából ő nem akart hírnevet ezért mindig titokban dolgozott. Így hát csak a legjobb barátja tudott a dologról, a postás kislány Ramóna. Egyszer Memórió egy nagyon fura dolgot vett a fejébe. Arra gondolt, megpróbálja elkészíteni a fiatalság ellenszerét. Ezután minden éjjel és nappal csak ezen törte a fejét. Nem érdekelte semmi más, csak a bájital. Nagyon hosszú idő telt el és végülis rájött hogy nincs semmi esélye. Tehát, hogy dühét csillapítsa elkezdett számítógépezni. Egy közismert játékot játszott a neve Harry Potter. Egyszer azonban, egy váratlan pillanatban felkiáltott:
-Megvan! Rájötem! -ordítozott hangosan.
Gyorsan nekilátott a tervnek és hamar készen is lett. Először gondolkodott rajta majd hirtelen behörpinette a bájitalt, és egy harcolós játékban találta magát. Pár perc után rájött, hogy valamit elkevert és azért van most a képernyő belsejében. Először nagyon megijedt, mert nem tudta hogy fog majd kimászni belőle, majd utána megnyugodott. Eltelt egy, kettő, talán három hét is mire a postás kislány rájött, hogy Memóriónál nincs minden rendben. Soha nem nyitott ajtót Ramónának. Egyszer a kislány arra gondolt, hogy bemegy Memórióhoz, és megvárja, mert már nagyon régen nem látta. Végül is Ramóna bennyitott a házba, leült a számítógép elé és elkezdett játszani rajta. Úgy gondolta, nem fog rá megharagudni Memórió. Hihetetlen módon pont azt kezdte el játszani amibe Ram volt. Később, észrevette, hogy nagyon ismerős neki az az alak aki a monitor belsejében van. Majd rájött, hogy az nem csak hogy ismerős neki, de az a legjobb barátja is. Megpróbáta kiszabadítani, de hát semmi. Ezután ivott kicsit, mert nagyon kimerült. Egyszer csak hopp... kifolyt a billenytyűzetre a víz. Hirtelen nagy szélzúgás támadt, dübörögtek a hangfalak, mozgott minden. Ekkor kijött Memórió a gépből. A kislány nagyon megörült, hogy újra látthatta Ramot.
Memórió azóta sem adta fel a kutatást,továbbra is az ellenszeren dolgozik, ha fel nem találta valaki.

Hanák Karolina 6.osztály
Csokoni Vitéz Mihály Ált. Isk. Felsőhegy