RSS Logo

Számomra megfelelő maga a központ és az előadások is. – Kiss László (Angol nyelvképzés)

 

Számítógépek világa

Figyelem! Új ablakban nyílik meg. PDFNyomtatásE-mail

AddThis Social Bookmark Button
Hol volt hol nem volt az internet szolgáltatásokon is túl volt egyszer egy nagy királyság, amit számítógépek földjének neveztek a fővárosát, pedig Memory Citynek hívták.
Memory Citynek volt egy nagyon gonosz királya, akit a gépek nyelvén Assusnak, az irányítónak hívták. Assus nagyon fontos helyet töltött be a számítógépek világában. Ő volt az, aki irányította az egész rendszert. Emiatt sokan irigyelték és semlegessé szerették volna tenni. Az alattvalói sokszor fellázadtak ellene, de mivel ő volt a király nem nagyon tudtak ellenállni az utasításainak. A királynak akkora hatalma volt, hogy nem csak a saját, hanem más országok irányítására is betekintést nyerhetett a világháló segítségével. Így mindig mindent tudott a gépeken kívüli világról is. Viszont az ország fenntartása elég nagy költségekkel járt, amit egy felsőbbrendű országol kívülálló lény törlesztett. A király legfőbb alattvalói közé tartoztak még az úgynevezett CD-írok, akik a hírközlésnél dolgoztak, az információk ki és beszerzésénél is betöltötték helyüket. Elődjeiket Flopiknak nevezték, de mivel ők már kiöregedtek a CD-k vették át a helyüket. Ugyanitt vannak a DVD, akik a CD legújabb kifejlesztett utódjaik. Egy idő után viszont a király megbetegedett. Nem sok időre rá a király rövidzárlat miatt belehalt sérüléseibe. Nem sok idő múlva az ország új királyt kapott, aki Pentium 4 MSI nevű fiatal és nagyon kedves király volt. Az alattvalóival is jól kijött és őt is nagyon szerették.
Ez a történet hát az, ami megmutatja az ország működését. Igaz a mai technológia előrehaladtával az ország sűrűn cseréli a királyt. De hát az emberek is ilyenek, az idősek elhalnak helyettük, pedig ujjabbak születnek.

Perc Oszkár
8b