RSS Logo

Nagy hiányt pótol. Még több programot kellene szervezni, haladó szinteken. – Andruskó Árpád (Angol nyelvképzés, honlapfejlesztés, Ecdl)

 

Számítógépes álom

Figyelem! Új ablakban nyílik meg. PDFNyomtatásE-mail

AddThis Social Bookmark Button
Valahol a számítógép világában egy takaros kis USB házban lakott Chip anyó, Chip apó és chip fiuk, Chip Józsi.
Abban a szoftverben a Chip király leánya, Chipkerózsika arról volt híres, hogy sohasem nevetett, még el sem mosolyodott. Ezért a Chip király kihírdette, hogy aki megnevetteti leányát, neki adja fele szoftverét és a leányát.
Meghallotta ezt Chip Józsi is. Nem indult szerencsét próbálni, inkább beállt a Chip király egereit őrízni. Volt köztük egy arany színű is.
Egyszer egy chip ember el akarta lopni. De ahogy hozzáért, nyomban odaragadt. Józsi úgy vélte, megmutatja a különleges képességű egeret gazdájának. Útközben találkozott a kenyeres chip nénivel, aki ráripakodott a chip emberre:
- Mit fogja, kend a szegény egér farát? Nem szégyenli magát? – s rávágott a sütlapáttal a chip ember farára. Ekkor ő is odaragadt – lapátostul.
Meglátta őket egy ács. Fenéken billentette chip nénit, de ekkor ő is odaragadt.Így mentek nagy vían, táncolva a Chip király csodás USB palotájáig. Chipkerózsika épp az ablakban búslakodott. Mikor meglátta a furcsa menetet, hangosan felkacagott. A király rögtön megkérdezte:
- Min nevetsz édes lányom?
- Hát azon a furcsa meneten, ott ni!
A király nyomban magához hívatta Chip Jóskát, s neki adta fél szoftverét és leányát.
Hogy a furcsa menettel mi lett, nem tudom, de biztosan a lakodalomban folytatták a táncolást.
Így volt, mese volt, igaz sem volt.
IMAMOVIĆ INESZ 4.c osztály
Szabadka J.J.Zmaj iskola