Szépséges tűzfal

Nyomtatás

AddThis Social Bookmark Button
Hol volt, hol nem volt, volt egyszer egy nagyváros szélén egy számítógépeket programozó cég. Ennek a cégnek a tulajdonosa egy gazdag házaspár volt. Sajnos, bánatukra, többszöri próbálkozás után sem született utódjuk.

Az igazgatónő egy szép napos délután számítógépezett a tóparton, mikor egy link kiugrott az asztalra, és azt írta:

- Ne búsulj, gazdag ember, egy esztendő múlva lánygyermeked születik.

Így is lett kevesebb, mint egy év múlva új parancsikon kopogtatott az asztalon. Nagy lakomát csaptak, nagyon örültek az újszülöttnek. Az igazgató interneten keresztül meghívta tizenkettő csodálatos ismerősét, de a tizenharmadikat nem bírta meghívni, mert csak tizenkettő darab elküldött üzenet fért még el a postaládában. A csodálatos népség örült a meghívásnak, és a csemetének mindenféle programokat adtak, hogy szép, kedves és okos legyen. A lakoma végén fekete köpönyegben megérkezett a tizenharmadik, a hívatlan vendég. Annyira dühös volt, hogy őt nem hívták meg, hogy olyan vírust küldött a lány szoftverére, hogy mikor tizenöt éves lesz, szúrja meg az ujját tűzögetés közben, és haljon meg. A tizenkettedik vendégnek elég erős volt a szoftvere, de ezt a vírust mégsem tudta megsemmisíteni, csak annyit tudott tenni, hogy amikor tűzögetés közben megszúrja az ujját akkor az egész cég, a dolgozók is lefagyjanak, aludjanak el száz esztendőre. Így is lett. A szép, kedves leányzót mindenki szerette, és amikor tizenöt éves lett, tűzögette az ismerőseit az interneten, és meg is szúrta az egér az ujját, ezért mindenki „lefagyott". Idővel tűzfal nőtte be az egész céget, és mindenhonnan jöttek híres programozók, hogy megtörjék ezt a vírust, de mind odavesztek vagy be sem tudtak jutni a tűzfal miatt az épületbe.

Épp mikor a századik évfordulója volt annak, hogy elaludt a cég, egy bátor programozó elhatározta, hogy megmenti őket az örök szunyókálástól. Amikor odaért az épület elé egyszerre eltűnt a tűzfal. Könnyedén bejutott a cégbe, megcsókolta a gyönyörűséges lány homlokát, a vírust eltüntette, kiirtotta, ettől mindenki ébredezni kezdett.

Az egész cég hálás volt neki, és később az igazgató és felesége hozzáadta a lányukat a megmentőjükhöz. Sok kis parancsikon született, és boldogan éltek, míg meg nem haltak.

Kecsenovics Nóra 8.d

Hunyadi János Általános Iskola, Csantavér