RSS Logo

Rugalmas, ötletekben gazdag, alapos képzés. – Tarapcsik Ágnes (Angol nyelvképzés)

 

Találékony Ödön

Figyelem! Új ablakban nyílik meg. PDFNyomtatásE-mail

AddThis Social Bookmark Button
Hol volt,hol nem volt,ahol a számítógép még nagy úr volt,élt egy sünházaspár két gyermekével: Ödönnel és Pankával.Boldogan és vidáman éltek a zöld erdő egy kis zugában, míg egy nagy zivatar tönkre nem tette a család boldogságát.
Fújt a szél, törte a faágakat, vitte a leveleket, és szakadatlanul esett az eső. A süncsalád takaros kis házát elöntötte a víz. Ödön és szülei megkapaszkodtak egy a faágban, de Pankát egy pillantás alatt elsodorta a víz. Amikor jobbra fordult az idő, ahányan voltak, annyi felé keresték a pici lányt. A keresés sajnos kudarcba fulladt, és a vidám családból szomorú család lett.
Teltek-múltak a napok, a szülőknek elfogytak a könnyei, és lassan belenyugodtak e nagy fájdalomba. Ödön, Panka bátyja, azonban bízott megérzéseiben, hogy egyszer újra együtt lesznek...
...Ödön szülinapja volt. A szülők értékes ajándékkal lepték meg egyetlen gyermeküket. A sünfiú egy számítógépet kapott. Amikor megpillantotta a számára sokat jelentő ajándékot, mindjárt a húga jutott eszébe, talán e technika vívmánya segítségével sikerül megtalálnia Pankát. Feltett egy felhívást a netre, ahol elmondta, hogy mi történt azon a fájdalmas napon, amikor elvesztette húgát, Pankát, és ha netalán valaki tud valamit róla, az jelentkezzen az ő címére. Szíve mélyén azonban azt szerette volna, ha maga a sünkislány jelentkezne elsőnek. Napokat ült a számítógépe előtt, válaszra várva, de hiába. Már majdnem föladta, amikor jött egy e-mail a címére. A feladó Panka volt. A találkát megbeszélték chaten. Azt sem tudta, hová legyen az örömtől. A szüleinek nem mondta el, mert meg akarta őket lepni. Másnap megkérte őket, hogy sétáljanak el vele az öreg tölgyig. Ahogy közeledtek a fához, Ödön szíve majd kiugrott a helyéből, de a szülőknek ekkor sem árult el semmit. Egyszer csak a nagy fa mögül kilépett eléjük Panka, akit abban a pillanatban felismertek. Összeborultak és kicsordultak a könnyek, és a szomorú családból ismét boldog és vidám család lett.
Ha a számítógép nem lett volna, ez a család teljes soha sem lett volna.

Fehér Flóra 4. b osztály
Október 10. Ált. Isk.
Szabadka,
Felkészítő tanár: Malagurski Éva