RSS Logo

Nagyon meg voltam elégedve mindennel, nagyon rugalmas és kedves az előadó. – Gordos Rita (mérlegképes könyvelői képzés)

 

Tűzriadó a Komputer Általános Iskolában

Figyelem! Új ablakban nyílik meg. PDFNyomtatásE-mail

AddThis Social Bookmark Button
Egy szép napon a gyerekek vígan játszottak az osztályban, amikor betoppant Mr. Total Commander, és elkiáltotta magát:
– Pentium 4-es osztály, sorakozó! Névsorolvasás!
– Word Viki?
– Jelen!
– Google Gábor?
– Jelen!
– Paint Péter?
– Jelen!
– Avira Elvira?
– Jelen!
– Winap Vili?
– Jelen!
– Szemetes Szili?
– Jelen! – mondta csámcsogva.
– Exel Axel?
– Jelen!
– A mai tornaórán bakot fogunk ugrani. Fiúk, hozzátok a bakot, lányok, hozzátok a dobbantót! – mondta Mr. Total Commander.
– Én akarok kezdeni, ugye nem fogtok megsértődni? Én ebben mindenkinél jobb vagyok, ugye nem haragudtok? – kiáltott fel Vili, majd nekifutott, és átugorta a bakot.
– Én vagyok a következő! – lódult neki Szili, az osztály legkövérebb sráca.
Sajnos, elbaltázta az ugrást, és átesett a bakon. A gyerekek fetrengtek a nevetéstől. Szili szégyenében kirohant a teremből, de útközben még az ajtóba is jól beleverte a fejét. Közben Alex, a matematikai zseni képletekkel próbálta kiszámítani, hogy pontosan hány lépés kell ahhoz, hogy átugorja a bakot. De ő sem járt jobban, mint Szili. A jókedv elérte a tetőpontot.
Ebben a pillanatban megszólalt a tűzriasztó.
– Mindenki kifelé! Tűz van! – kiáltott a tanár úr. – Siessetek, vagy mind a tűzbe veszünk! Bal-jobb, bal-jobb, egy-kettő, egy-kettő, futólépésben utánam!
– Ne félj, Viki, Megvédelek! – mondta Google Gábor, a hős szerelmes, akinek még óra közben is csak a csetelésen jár az esze.
Word Viki, az osztály legszebb lánya ijedtében sírni kezdett.
– Figyelj, Viki, Én vagyok Winap Vili. Én vagyok a király, a nevem is sirály, a hideg is kiráz, ha hiába rinyálsz. Nincs itt gáz, csak lángban áll a ház – próbálta vigasztalni a lányt Vili.
A gyerekek kirohantak az udvarra. Felsorakoztak. Izgatottan várták, hogy mi lesz az iskolával, amikor észrevették, hogy hiányzik Elvira. Mr. Total Commander visszarohant a terembe, ahol Elvira az elveszett vírusait kereste. A tanár úr felkapta a kislányt, és kirohant vele. Egy perc múlva megszólalt a csengő, ami a riadó végét jelezte. Megjelent az ajtóban Mr. Windows, az igazgató úr. Mr. Windows megdicsérte a gyerekeket, amiért ilyen jól teljesítették feladatukat a próbariadón.
E nap emlékére Paint Peti vezetésével egy nagy festményt készítettek, amely sokáig díszítette a Komputer iskola falát.
Kórizs Karolina, 5. b
Nikola Đurković Á. I.
Bácsfeketehegy