RSS Logo

Rugalmas, ötletekben gazdag, alapos képzés. – Tarapcsik Ágnes (Angol nyelvképzés)

 

Veszélyes számítógép-rendszer

Figyelem! Új ablakban nyílik meg. PDFNyomtatásE-mail

AddThis Social Bookmark Button
Apatin egy kisváros,nagy számítógép-rendszerrel.Apatinban mindent egy számítógép-rendszer irányít,ami behálózza a várost,mindenhol kamerák vannak.Számítógép jelez a rendőröknek,tűzoltóknak.Eddig még nem volt probléma a rendszerrel,de ettől függetlenül eluralkodhat a rendszer,amire az emberek nem számíthatnak.

Egy nap az iroda alkalmazottainak valami feltűnt:a számítógépek nem engedelmeskednek.Amikor papírokat akarták nyomtatni a gép nem akarta végrehajtani a parancsot.Kávé melegítéskor sem akarták megmelegíteni a kávét,csak lehűtötték.Jég készítés közben legalább tíz kiló jég özönlött ki a jégkészítőből.
-Muszáj szólni a karbantartóknak-mondta az iroda vezető.
Hívták a karbantartókat, megpróbáltak mindent,de amikor szerelésre került a sor, nem tudták szétszerelni a gépeket.A számítógép-rendszer nem engedte.A rendőrőrsön is megőrült az ottani számítógép:kiengedte az összes fegyencet.A redőrök nem tudtak semmit sem csinálni,annyian voltak a rabok.
-Ide már katonaság kell!-állapította meg a százados
Hívtak egy osztagot,specialitásuk:számítógép-rendszer helyrehozása.Az osztag hat tagú volt.Volt egy hadnagy,egy őrmester,a többiek pedig tizedesek.Bejutottak a számítógép-rendszer épületébe.Most jön a neheze:kikapcsolni a rendszert.Sikerült kinyitni az ajtót.Lemaradt az egyik tizedes.Nem tudott bejutni,mert az ajtó rázárult.
-Kint maradt az egyik társunk hadnagy-szólt az őrmester.
-Nehezebb lesz a dolog mint ahogy gondoltam-mondta a hadnagy.
Bejutottak a vezérlő szobába.Előtte még kicsukott onnan két tizedest.A katonák most már féltek.Volt egy komputer vírusuk.Egy adathordozón.Berakták az adathordozót az ottani gépbe.Feltelepítették a vírust.A rendszer leállt.Így a katonák megmentették a várost.Többé már nem számítógép irányította a várost.

Özvegy Krisztián
Emlékiskola
6.D