RSS Logo

Számomra megfelelő maga a központ és az előadások is. – Kiss László (Angol nyelvképzés)

 

Videokártya és társai

Figyelem! Új ablakban nyílik meg. PDFNyomtatásE-mail

AddThis Social Bookmark Button
Élt egy virtuális cica New Yorkban, akit Videokártyának hívtak. A gazdája nem győzte őt etetni, ezért fölttete őt egy internetes oldalra, ahol állatokat árulnak. Videokártya nagyon félt, hogy egyedül maradt, de összeszedte minden bátorságát, és kiugrott az oldalról.
Valahogy bekerült egy autós játékba.Csak az járt a fejében, hogy ételt és szállást kell találnia. Amikor végre kikerült a játékból, belecsöppent egy filmbe. Pont annál a résznél tartott a film, ahol egy kövér férfi Pcdogot árul. A cica elégedetten mondta:
-Hmmm, itt csodás illat terjeng!
Közelebb ment hozzá, de az árus elzavarta, és azt kiabálta utána:
-Tünj el innen, te szerencsétlen!
Mindennek tanúja volt egy filmbeli vicces szemlélő, Flash, vagy ahogy a falkában hívják, USB, Hangszóró város leghíresebb falkavezére. A csőbajsza alatt csak annyit mormolt:
-Te jó ég, ennek a csöpségnek fogalma sincs semmiről!
Miután az árus barátságtalanul elzavarta a kiscicát, az egy szemétkupac tetején landolt.
-Szia, kicsi! Minden rendben? -USB közeleb megy hozzá.
-Sziiii!-fúj rá a védtelen kandúr.
-Na, ne félj! Éhes vagy?
-Miauuu!-mondja a kiscica.
-Adok egy tanácsot -szólal meg ismét USB. Hangszóró városban nem könnyű megmaradni. Meg kell tanulnod, hogy jutsz egyről a kettőre. Megtanítalak, hogyan szerez magadnak Pcdogot. Rendben?
-Videokártya egy kicsit gondolkozott, de végül igent mondott. Abban a pillanatban USB rámordult a cicára, ő pedig ijedtében az árus nyakába ugrott.
- Mész le innen bestia!- kiabálta a kövér ember, miközben megpróbálta lerázni magáról a szegény macskát. USB eközben zavartalanul kirámolta a Pcdogos kocsit. Amikor megszerezte a zsákmányt, elszaladt, Videókártya meg utána. USB az egyik kocsi tetejéről a másikra ugrott, miközben egy dalt énekelt:
,,Én vagyok itt a király,oly szép így a világ"
A kis macs pedig lelkesen követte, és hangosan nyávogott. Sajnos Ládapartnál USB nem engedte tovább, mert ő itt lakott a többi kutyával: Cd-vel, a szép szürke kutyával, nagy Monitorral, Tálcával, egy öreg fekete kutyával, aki szereti, ha a parancsikonok a hasán hevernek és Mikrofonnal, egy hangos és izgó-mozgó mexikói kutyával. USB büszkén szétosztotta a zsákmányt, miközben elmesélte az akciót. A kis Videokártya a fönti vezetékekről figyelte őket. Hirtelen megcsúszott és leesett. Cd megszólalt: -Hohó! Egy macska a kutyák között, ennek nem lesz jó vége! De USB közbeszólt:
-Nyugalom barátaim, ne bántsátok!
-Ezek az én virslijeim! -sziszegi Videókártya.
-Hát, hogy úgy mondjam segített egy kicsit...
Hirtelen egy fáradt férfi lép be: Fagin
Fagin, a guberáló érkezett meg.Ő nem volt a kutyák tulajdonosa, de szívesen megosztotta velük az ételt. Egyszer fékcsikorgás hallatszódott a Ládapartról. Két óriási Rendszergazda ugrott ki a furgonból. Egy virusirtó hang szólította meg Fagint. Az egyik Rendszergazda rámordult Faginra, hogy tudtára adja: ideje felmenni. A másik eközben azt mondta:
-Macskaszagot érzek! Széttépem, ha elkapom!
Ebben a pillanatban felfedezte a cicát, már ugrana is, de Mikrofon közéjük állt.
Faginhoz egy rekedt hang szólt:
-Na te szerencsétlen, elhoztad a pénzt?
-Nem, de nemsokára meglesz!
-Ajánlom is ....
-Ha nem...
Asztal visszahívta a Rendszergazdákat, és elhajtott. Fagin romokban hevert, így szólt:
Három nap haladékot adott, három napot, és ha addig nem fizetek, ki tudja, mit tesz velem!
A kutyák úgy döntöttek meglátogatják Sykes urat, mert az a rekedt hang nem más, mint Sykes úr, akinek Fagin tartozik. Monitor rövid zárlatot csinált a komputeren, így nem vették észre őket. Ahogy beléptek egy szobába, elállt az áromuk is.Ilyen rengeteg pénzt még nem láttak. USBnek egy jó ötlete támadt, és így szólt:
-Mindenki töltse meg a vezetékeit pénzzel,és utána futás!
A kutyák engedelmeskedtek, és alig maradt valamicske pénze. Amikor Sykes úr ezt meglátta, rögtön tudta, hányat ütött az óra. Már indult is Faginhoz, amikor odaért, könyörgött neki, hogy adja vissza:
-Kérlek Fagin, ad vissza a pénzem, nem tartozol nekem, csak ad vissza!
Fagin megsajnálta, és ezt felelte rá:
-Visszaadom, de csak egy feltételel, ha kapok egy kis pénzt.
-Bármit, csak ad vissza, mennyit kérsz?
-Mondjuk öt komputer árát?
-Rendben!
Sykes ki is számolta a pénzt, és hazament.
Videókártya a kutyákal maradt, mert Fagin ezt a döntést hozta. Fagin, a kutyák és a kis Videókártya boldogan éltek, míg nem kaptak vírust.
Aki nem hiszi, járjon utána!

KUCORA BARBARA 5/3

Miroslav Antić Általános Iskola, Palics