RSS Logo

Az Archimedes Oktatóközpontban zökkenőmentesen, kellemes hangulatban, a tanulók igényeit figyelembe véve zajlik az oktatás. Kedvesek a munkatársak, az igényeinkhez idomítják az oktatás időpontját, a tudásunkhoz a színvonalat. – Katona Edit (Angol nyelvképzés)

 

Vírus irtás vírusirtó módra

Figyelem! Új ablakban nyílik meg. PDFNyomtatásE-mail

AddThis Social Bookmark Button
Egyszer volt,hol nem volt,az Operációs rendszeren is túl,ahol az egér az úr,volt egy Vírusirtó Királyság.
Abban a királyságban élt egy öreg"lerobbant" uralkodó. Neki volt három fájlja. Egyszer úgy döntött a király,hogy annak adja a királyságát,aki a víruserdőből megszerzi a vírusölő csodaszert. A királyfájloknak nem is kellett többször mondani már mentek is. Kis idő múlva odaérnek egy póver ponthoz,ahol forgalmi tábla állt.
- Én megyek balra. –mondta a legidősebb királyfájl.
- Én megyek jobbra. – mondta a középső.
A legkisebb királyfájl a középső utat választotta. A legidősebb kis idő múlva találkozik egy idős, már-már őszülő flopival.
- Adjon Isten öregapám!
- Adjon Isten fiam!Hol jársz erre,ahol egy adat se jár?
- Világhálónak megyek,hogy megszerezzem a vírusölő csodaszert.
- Figyelj ide!Adok neked tintát. Amikor elébed áll egy ki mappa,akkor itasd meg,mert különben vége az életednek! – mondta az öreg flopi.
Elindult és tényleg útjába állt a kis mappa. Gondolta ,hogy biztosan beakarta csapni az öreg flopi,ezért nem itatta meg a mappát ,így megtámadták a vírusok és kitörlődött. Ugyanez történt a középső királyfájlal is. Végül a legkisebb fájl is megkapta a tintát. Elébe szaladt a kis mappa. Ő megitatta a mappát ,és láss csodát:kinyílt és ki klikkelt minden vírust a környéken. Tovább ment és találkozik egy chippanyóval.
- Adjon Isten öreganyám!
- Adjon Isten fiam!Hol jársz erre,ahol egy adat se jár?
- Keresem a vírusölő csodaszert.
- Figyelj ide!Adok neked egy lézeres olvasót. Elébed fog állni egy error. Ki fog hívni párbajra. A lézeres olvasóval klikkeld le a fejét!Utána menj el az adattárba. Úgy is tett. Kis idő múlva elébe áll az error. Ki hívja őt párbajra. Addig hadonásztak,vagdalóztak,míg a királyfájl le nem klikkelte a fejét. Tovább ment és elért az adattárhoz,amit vírusok őriztek. Belopódzott és talál egy Onlányt.
- Mit keresel te itt? – kérdezte az Onlány.
- Keresem a vírusölő csodaszert.
- Én tudom,hogy hol van. Menj a századik áramkör századik póver pontjához. Ott van,de vigyázz mert ott van a hétfajta vírus sárkány.
Úgy is tett. Odaért,ahova kellett mennie,de észrevette a sárkány.
- Hova mész te fájl?Csak akkor maradhat meg az életed,hogyha legyőzöl.
Addig vagdalóztak,kergetőztek míg le nem klikkelte a sárkány mind a hétfajta vírus ágát. Megszerezte a vírusölő csodaszert. Gyorsan hazarohant.
A király neki adta az országát. Máig is élek,ha ki nem törlődtek.

Szecsődi Bálint 5.B
Petőfi Sándor Általános Iskola tanulója