RSS Logo

Nem tudok jelenleg kivetnivalót, negatív kritikát mondani az oktatóközpont munkájával kapcsolatban, az előadó munkájával kapcsolatban különösen elégedett vagyok. – Pósa Lea (Olasz nyelvképzés)

 

Windows és Macos király története

Figyelem! Új ablakban nyílik meg. PDFNyomtatásE-mail

AddThis Social Bookmark Button
Egyszer volt, hol nem volt, volt a Vashegy mellett két ország: Nefelejtsföld és Feledhetetlenföld. Nefelejtsföld királya, Windows XP, és Feledhetetlenföld királya, Macos, folyton versenyben álltak egymással, hogy ki az ügyesebb kettejük közül. Folyton erősítették videókártyáikat és grafikus kártyáikat. Versengésük akkor kezdődött, amikor Windows XP akart lenni a két birodalom egyedüli királya. Egyszer aztán a két király megbeszélte, hogy világgá mennek, s ami próba adódik, azt megoldják. Aki ügyesebb és sikeresebb lesz, annak jut mindkét királyság. Windows király elbúcsúzott Windowska királynétól, rábízta koronáját, és Macossla álruhát öltöttek. Macos még nőtlen volt. Útnak indultak. Egy hatalmas erdőbe értek. Különös fák nőttek itt, amik szikráztak és pattogtak. Beljebb érve Windows és Macos királyok találtak egy kunyhót. Nem volt ott senki, hát bementek. Még el sem igazították hardvereiket, hazaért a ház ura. Majd lefagyott az agyuk, olyan ijesztő volt. Egy szeme volt az óriásnak és a szoftverek és hardverek csak úgy csillogtak rajta! No- gondolták a királyok – ezzel mit kezdjünk?
Windows XP király elővett egy lassító programot és az óriásra dobta. Míg az lassú volt, ők gyorsan eltűntek az erdőben. Találtak egy telepítő programot az egyik tisztás szélén. Fel is vértezték magukat a legerősebb megabytokkal ramokkal, vírusirtókkal, de még lézerfegyverük is volt.
Utuk során egyre jobban összebarátkozott a két király. Már nem is igazán tudták, mi az oka versengésüknek. Közben elérkeztek Meseországba. Meseország királya, Szoftver, nagyon szomorú volt, mert kommandós vírusok elrabolták lányát, Szoftverkét. Kihirdette, hogy keresi azokat a bátor, vitéz hardokat, chipeket és szegecseket, akik megmenthetik Szoftverkét. Windows király és Macos király megállapodtak Szoftver királlyal, hogy ha sikerül a királykisasszonyt kiszabadítaniuk, akkor Macos feleségül veheti.
Mivel a rablókról nem sokat tudtak, arra mentek, amerre az áramkörük súgta nekik. Megküzdöttek szörnyekkel, sárkányokkal, turbó meghajtású denevérekkel, mire elérték Borzongás országát. Itt Botosz volt az uralkodó, aki nem más volt, mint a vírusok királya. Ő raboltatta el Szofterkét. Mikor meglátták a vírusok Windows és Macos királyt, le akarták fagyasztani őket, de miel volt nekik vírusirtójuk, bátran szembeszálltak velük. Sorban irtották ki őket. Botosz király újabb és erősebb vírus volt, mint a katonái, de ketten vele is elbántak. Boldogan vitték Szoftverkét az édesapjához. Szoftver király örömében nem csak lányát, de fele királyságát is Macosnak adta. Windows hazatért Nefelejtsirszágba és ott uralkodik Windowska királynéval még ma is.
Te is megtudhatot, hogy milyen csodásak ezek az országok, csak kattints a weboldalukra!

Molnár Csikós Tamás, 5.b osztály
Tömörkény István Ált. Isk., Tornyos