RSS Logo

Meg vagyok elégedve az Oktatóközponttal! Továbbra is sok sikert kívánok a munkájukhoz! – Gordán Éva (Angol nyelvképzés)

 

Figyelem! Új ablakban nyílik meg. PDFNyomtatásE-mail

AddThis Social Bookmark Button

Oktatásunk egyik alapcélja a szókincs fokozatos, módszeres bővítése, sokoldalú megközelítése kreatív, játékos eszközök felhasználásával.

Gyermekbarát, komplex nyelvtanítási módszert alkalmazunk, melyben helyet kapnak alternatív oktatási irányzatok, mint a Montessori illetve a játék-, élmény- és drámapedagógia ötvözött elemei.

Fontosnak tartjuk, hogy a kéz, a fej és a szív együtt legyen aktív.

Nagy hangsúlyt fektetünk a mozgásra, táncra így az aktív és passzív részek arányosan, a gyermekek természetes mozgás igényeire alapozva váltakoznak.

Fülbemászó dalokat, mondókákat, ötletes játékokat, kreatív eszközöket és rengeteg színt alkalmazunk.

A komplex nevelés tudományosan igazolt un. transzferhatásokkal bír. A zenei hallás és ritmusérzék fejlődése mellett jelentős mértékben fejleszti a nyelvi készségeket: kiejtést, hallásértést, memóriát, a nyelvi és egyéb kreatív készséget, a tánc pedig a mozgáskoordináció, az egyensúlyérzék, a kétoldali koordináció fejlesztésében segít illetve a megfelelő mozgások a két agyfélteke arányos együttműködésében.

A foglalkozás így a teljes gyermekre, kiegyensúlyozottan hat.

Emellett a korai természetes nyelvelsajátító készségre építünk, mely ebben a korban rugalmas, befogadó és alkotó.

A gyermek még ilyenkor játékos kihívást talál az elsajátítandó nyelv rendszerének felfedezésében.

Ezért az ösztönös tanulás kreatív lehetőségeit igyekszünk sokoldalúan kihasználni figyelembe véve a gyerekek igényeit, egyéni ötleteit is.

Ezáltal könnyedén sajátítják el a gyermekek a közvetlen, természetes, hétköznapi angol nyelvhasználatot.

Kiemelt szempont a gyermek érzelmi viszonyulása a foglalkozásokhoz, így az angol nyelvhez is.

Ugyanis a pozitív érzelmek, az élmények hosszútávon hatékonyabbá teszik a tanulást és fenntartják az angol nyelv iránti vonzódást ezért az élményteremtés fontos módszertani elem.

Játékos, könnyed tanulás: Szakértők által kifejlesztett exkluzív tanulói csomagok tartalmazzák a dalokat, zenét, mozgást, játékokat, speciális tevékenységeket és még sok minden mást, hogy a tanulás igazi élmény legyen!

Természetes tanulás: A gyerekek minden korosztálya örömmel sajátítja el az új készségeket, mialatt segítjük őket a közös tevékenységekben való részvételben és folyamatosan motiváljuk őket.

Minden gyermek nyertes: Célunk, hogy támogassuk a gyermek természetes tanulásra való hajlamát a pozitív megerősítésen keresztül, segítsük a gyermeket önbecsülése felépítésben és magabiztossá válásában.